Slechte kritieken en vriendin komt langs

Het is er raar, vandaag was ik al weer zo vroeg wakker. Ik ben maar begonnen met de krant en de dagelijkse koffie. Om een uur of elf heb ik een gedicht op de site ‘schrijfnet’ gezet. Een paar uur later heb ik naar de reacties gekeken, heel raar. Kritiek maar ongefundeerd. De hele middag was desondanks naar de knoppen. Het is wel stom maar zelfs deze domme kritiek trok ik mij erg aan. Ach ik moet het maar langs me heen laten glijden.

Om half tien mijn vriendinnetje gebeld. Ik denk toch dat het wel wat word tussen ons twee. We hebben nog niet echt uitvoerig gezoend maar dat zit er aan te komen en misschien nog wel meer. Een vriend die op bezoek was en die ik vertelde dat ze vrijdag hier komt eten (had ik dit al verteld?) ging wel erg snel. ‘ Dan kan er dus geneukt worden?’ Dat vond ik als uitspraak wel hard maar je kan natuurlijk niks uitsluiten. Goed, ik sprak dus met mijn vriendin en we hebben het anderhalf uur over niks gehad. Ik geloof niet dat verliefde mensen echt zinnig met elkaar praten!

8 Reacties

  1. De volledige tekst van het gedicht ‘De Nozem’ van Gaston Durnez bedoel ik. Mijn excuses voor de onduidelijkheid in mijn vorige reactie.

  2. Iemand de volledige tekst die hem hier of ergens anders met me zou willen delen? Ben er al een eeuwigheid naar opzoek. @Marie-Jo of @Bastiaan misschien? Alvast bedankt!

  3. Beste Marie-Jo,

    Fijn dat je de tekst hebt. Hopelijk laat Francine snel wat van zich horen. Dan kan de tekst ook zijn kant op.

  4. Net ook nog een korte zoektocht gedaan. Niets gevonden. Het blijft een mysterie

  5. Beste, Ik heb dat ook ooit eens voorgedragen op een schoolfeest en alles wat ik me herinner is : “heb jij deugdelijke lieden ons iets anders nog te bieden, Hiroshima, Nagasaki…..” ik vind het ook niet terug op het net !

  6. Ik ben eigenlijk op zoek naar het gedicht ‘De Nozem’, maar kan het nergens terug vinden. Ik denk dat het van Gaston Durnez was. In het middelbaar ( ik ben er nu 62) heb ik het ooit voorgedragen voor een AN-wedstrijd en ook gewonnen. Er kwam o.a. iets in over de bom op Hiroshima. Kan u me helpen?
    Bedankt

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!