Wie is Bastiaan Vinke?

Wie is Bastiaan Vinke?

Geboren op zeven september 1971 in Apeldoorn. Al vrij jong zong ik zelfgemaakte tekstjes. Geen van te voren bedachte teksten maar zinnetjes die in mijn hoofd opkwamen. De een naar de andere zin volgde en wist ik geen vervolgzin meer dan zong ik gewoon het  hele liedje opnieuw. Dit ben ik blijven doen.

Op mijn zestiende kwam de grote liefde en zoals velen moest ik ook daarvoor hele gedichten en teksten gaan schrijven. Het was geen wederzijdse liefde dus er kwamen veel smartelijke teksten. Niet goed voor mij maar wel voor mijn productie. Ze nam de teksten en gedichten van mij wel aan alhoewel ze wel de vraag had waarom alle teksten in het Engels waren geschreven.

Daar moest ik over nadenken.  Na dit een tijdje gedaan te hebben was ik er uit, ze had gelijk!  Daarna ben ik steeds meer in het Nederlands gaan schrijven. Dit heeft er wel voor gezorgd dat ik nog kritischer naar mijn eigen teksten ben gaan kijken en steeds meer in de vuilnisbak beland.

De laatste jaren ben ik steeds minder gaan dichten en steeds meer gewoon gaan schrijven. De afdeling gedichten zal dan ook niet erg snel worden uitgebreid. De verhalen en cursiefjes des te sneller.

Wat u nu op mijn pagina’s leest heeft, althans voorlopig de vuilnisbak overleefd …