Naar huis met de trein tijdens Koninginnedag?

Koninginnedag was voor ons voorbij om half zes. Toen zijn we vanaf het centrum van Amsterdam naar het Centraal om de trein naar huis te pakken. Bij de ingang naar het station vond ik al dat er iets raars aan de hand was. De rolluiken voor de ingang van het Centraal werden neergelaten. We kwamen nog net binnen. Binnen was het complete chaos. Iedereen stond er een beetje naar adem te snakken zo druk was het er. Perron 11b waar de trein naar Amersfoort zou vertrekken was al helemaal niet meer te bereiken. De mensen werden tegengehouden. De treinen reden niet en de perrons waren overvol. Dus er viel niet veel meer te doen dan een uur wachten voordat we bovenaan de trap waren en toen moest er nog een trein komen. Een luid gejuich kondigde de komst van een trein aan. Instappen en toen… Twee uur hebben we in een trein gezeten op het balkon met vijftien mensen met de deuren dicht. Het was bijna niet uit te houden. Sommige mensen verlieten dus ook uiteindelijk weer de trein omdat ze de benauwdheid van het balkon niet meer konden verdragen. Ach ja we zijn thuisgekomen.

Rellen en dronken passagiers

Op het nieuws de volgende morgen was er te horen wat er gebeurt was, op het stationsplein, grote rellen waarbij zelfs de ME ingezet is. Toen Rochelle van de ME inzet hoorde:’Ze maken de rotzooi nog erger, ze fokken de mensen alleen maar meer op.’ De reden dat het zo uit de hand: dronken passagiers die aan de noodrem trokken waardoor het treinverkeer volkomen in de knoop kwam te zitten aldus de officiële versie van de Nederlandse Spoorwegen.

1 Reactie

  1. Well babe, I think your homepage is excellant. I wish I could understand it. I might go out and get a dictionary and try and translate some of it.
    Love Rochelle.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!