Memphis dag 5 – Graceland

Het was een aparte ervaring, Graceland. We zijn er met de bus heengegaan. De Elvis Presley Boulevard is geen mooie straat. De huizen zien er oud en verlopen uit. De begraafplaats, Forest Hill die ook op Elvis Presley te vinden is heel anders dan de Nederlandse begraafplaats. Er is geen steen te vinden.
Op Forrest Hill was oorspronkelijk de moeder van Elvis begraven, zij is later herbegraven op Graceland.

Graceland

bij de muur van GracelandDe bus stopt vlak voor het huis van Elvis. Je kan het vanaf de bus al zien. Het huis staat Aan een lange laan met veel bomen. Je mag echter niet het huis in lopend. Er is een gebouw aan de overkant van het huis waar je je kaartjes moet kopen. De plaats heeft verder allerlei winkeltjes met Elvis spullen van cd’s tot en met biljartballen met de handtekening van Elvis.

Het busje waarmee we naar de ingang van Graceland worden gebrachtJe koopt een kaartje en dan moet je wachten op het shuttlebusje. Om het kwartier komt er een busje die je naar de overkant brengt vlak voor de ingang. inmiddels heb je dan al een audiotour op je hoofd in de vorm van een koptelefoontje. Dan ga je het huis in. Het huis zelf is niet al te groot. Het laat zien hoe Elvis in het huis leefde Je mag echter niet naar de slaapkamers.

Een kamer in GracelandDe inrichting is erg zestig/zeventiger jaren. De audioapparatuur was voor die dagen waarschijnlijk het nieuwste van het nieuwste maar nu is het oud.

Toch is het niet smakeloos.

Kantoor van Vernon

Kantoor

Al snel ben je het huis weer uit en gaat naar het kantoor van Vernon, Elvis zijn vader.

Graven

Na de Trophy room met platina en gouden platen ga je naar buiten en opeens sta je in de Meditation Garden. In deze tuin liggen de graven van Elvis, zijn ouders en oma. Aan het begin van de tuin staat een beeld van een Engel die oorspronkelijk Grafmonument Meditation Gardenop het graf van Gladys (moeder) stond in Forrest hill. Je kan er gaan zitten in een patio. met uitzicht op de graven die net op de hoek liggen. Ik loop er al even heen en ik heb mijn tweede moment waarbij ik bijna moet huilen. Het eerste was toen we net Graceland binnenreden en Elvis via de audiotour vertelde hoe zeer hij aan Graceland gehecht was. We hebben nog wat foto’s gemaakt en zijn gegaan. Toch waren we nog niet klaar, er waren vliegtuigen die we hebben bezocht , een hal met al de kleding van Elvis en een andere hal met de auto’s. Na dit gedeelte zijn we naar het hotel teruggegaan.
We gaan nog een andere keer terug voor de winkeltjes.

graf van Elvis

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!