Memphis dag 3 Sun studios

Vandaag zijn we dan naar de Sun studio’s geweest. De plaats waar Rock en Roll is geboren. Het heeft even geduurd voordat we er waren. Aan de receptionist van het hotel hadden we gevraagd hoe we er naartoe zouden moeten gaan. Hij gaf ons dagkaarten voor de trolley. Zo kwam het dat we gedrieën in Main street stonden te wachten.

Reizen met de trolley

Terwijl we daar stonden kwam er een zwerver op Richard af met een vaag verhaal over zijn vrouw en kinderen en dat hij geld nodig had. Het gekke was dat hij daar ook nog een bedrag bij noemde, tien dollar. Om van het af te zijn gaf Richard uiteindelijk maar aan de man vijf Dollar. Dit was natuurlijk fout want nu had de man begrepen dat Richard wel geld wilde geven en nu begon de man natuurlijk door te vragen..

Nu was het genoeg en we zijn zonder de man nog verder aandacht te geven de trolley ingegeaan.. De trolley in Amerika ziet er ouderwets uit en is geverfd in allerlei felle kleuren en de voor- en achterkant van de tram zijn rond gevormd.. Ze doen ouderwets aan maar zijn dat waarschijnlijk niet. Het is nostalgie.

Aan het einde van de rit stond een bushalte. We hebben gevraagd welke bus naar de Union Avenue ging en toen we er eenmaal stonden ook maar gelijk of er een naar Elvis Presley Avenue ging. De bus 52 staat op het punt van vertrekken als wij de informatie nadat hij hebben en we kunnen nog snel instappen. Het is maar een paar haltes. Onderweg komen we ook nog Sam Philips recording tegen. Naar later blijkt dat de Sam Philips te zijn die nadat hij het orginele Sun heeft verkocht ergens anders een nieuwe opnamestudio is begonnen.

SUN studio’s

Staande voor Sun studio'sWe stappen de bus uit, gaan de bocht om en dan staan we ervoor! SUN! Ja ik weet niet goed hoe ik me voelen moet. Ik weet ook niet goed wat ik zou moeten voelen. Na ja we gaan naar binnen en kmen dan terecht in een winkeltje vol met allerlei artikelen van de Sun artiesten. Niet alleen Elvis want ook Jerry Lee, Johnny Cash en B.B King zijn ruim vertegenwoordigd. Om half twaalf begint de rondtour. De cd’s in de winkel zijn vrij duur. De cd van het Million Dollar Quartet (Elvis, Carl Perkins, Jerry Lee, Cash) die ik in nederland voor acht Euro in de winkel heb zien liggen kost hier 22 Dollar. Er zijn ook een heleboel foto’s te koop. Natuurlijk heb ik na afloop een een paar gekocht tesamen met een shirt van SUN maar dat was na de tour. Dan is het tijd en we gaan de studio in. We komen terecht in een zaaltje waar de gids met onvervals knauwerig zuidelijk accent ons uitlegd hoe de start van Sun is begonnen. Sam was nog bijna falliet gegaan door wat stomme bedrijfsbelissingen. Uiteindelijk via de Prissionaires en Elvis lukt het hem om van Sun een success te maken. Wat mij nog bijgebleven is dat volgens de gids niet Elvis maar Jerry Lee zijn grootste ontdekking is.

Dan opeens via weer een trap (het is overall vrij nauw) komen we in de uiteindelijke opnamestudio en staan daar waar Elvis ook zijn liedjes heeft ingezongen. Al de wanden waren vol met foto’s van de sterren die daar gezongen hebben. De meest recente foto was volgens mij een foto van U2 die daar een gedeelte van Rattle en Hum heeft opgenomen. Hier heb ik speciaal voor Arnold natuurlijk een foto genomen.

De informatie die de gids over Elvis verteld is voor mij minder nieuw dan voor Richard.

Dan is de tour afgelopen en staan we weer in de winkel.

Dat Was Sun…
Die avond zijn we nog naar een blues club geweest met live muziek (erg goed)

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!