Het is feest, Milosovic is weg

Milosevic

Uiteindelijk is het dan gebeurt wat niet te vermijden was. Milosovic heeft verloren. De mensen in Servië hebben laten zien dat ze hem niet langer willen als hun president. Dat noem ik feest. De hele dag heb ik voor CNN naar het feest staan kijken. Wat me opviel was het gebrek aan nieuwe beelden. Zo ongeveer dertig keer heb ik een fotograaf de trappen van het parlementsgebouw op zien lopen zich met een blaadje en zijn eigen handen beschutting zoekend voor de klappen van de Servische politie.

Ik ben niet de enige die gekeken heeft, er zijn ook mensen die express niet kijken omdat ze anders niet van het scherm loskomen, Remco Campert had het erover in zijn cursief in ‘De Volkskrant’. Over Campert gesproken hij heeft nu een reclame voor zijn boek bij Rainbow met gedichten, ”Kus zoekt Mond’ hij zegt het mooi. Ik ken echter geen enkel gedicht van hem uit mijn hoofd! Toch waardeer ik hem zeer. Een van de ‘vijftigers’!

Ik heb misschien een baan als nachtportier bij een hotel, het moet alleen nog wel besproken worden. Ik hoor het ergens in de loop van de komende week benieuwd of het doorgaat.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!