Werk, hoornvlies en een literair café

De ochtend is bij mij begonnen toe ik gebeld werd door het uitzendbureau met de vraag hoe het gesprek gisteren bij Dijkgraaf-Rijsdorp was afgelopen. Het lijkt erop dat ik donderdag zal gaan horen of ik het geworden ben of niet.

Later op de ochtend heb ik nog met Jolanda gebeld. Ze was niet zo in de stemming en leek haar twijfels te hebben. Ik hoop dat het allemaal goed komt met haar!

Brillenman
Het was niet koud buiten toen ik uiteindelijk om drie uur buiten was om naar de brillenman te gaan om mijn ogen te laten controleren. Snel naar de stad gefietst en de winkel ingelopen. Ze hebben een actie op brillen tot 2000,- gulden korting op multifocale glazen. Jammer ik dacht dat het ging om gewone brillen maar nee dus, helaas. Eenmaal binnen was ik vrij snel aan de beurt en mocht mijn hoofd in de steun leggen die het meetapparaat moest voorstellen. De man keek naar mijn ogen en ik kreeg een heel rottig lampje recht op mij gericht. De opticien was duidelijk niet blij met dat wat hij zag. Na de vraag of ik ook contactlenzen droeg waarop mijn antwoord bevestigend klonk bleek dat hij dat al gezien had. De afdruk van de lens stond in mijn hoornvlies gedrukt. Er was een heel groot verschil in sterkte die ik had en die ik nu nodig heb. Volgens hem een gevolg van zuurstoftekort voor de ogen. Dit kan echter nog bijtrekken en hij raadde mij dan ook aan om nog een tijd met deze bril op te blijven lopen om te zien hoe de ogen zich nog kunnen herstellen. Ik ga nu zaterdag over een week weer kijken hoe mijn ogen er dan ‘bijzien.’ Een schok was dit nieuws voor mij toch wel en ik ben al de hele avond aan het proberen of ik kan proberen om mijn kijkvermogen op te krikken onzin natuurlijk want zo snel gaat dat niet.

Literair café
Ook is er goed nieuws, ik heb de organisatie van het literair café gesproken en ik ga op zondag 28 januari van het volgend jaar in het café optreden. Waarmee en hoe word nog midden jan besproken. Ik wil het liefst allemaal nieuw materiaal brengen.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!