De relatie is uit maar wel een baan.

Het slechte nieuws je relatie met Jolanda is uit en voorbij. Ze kan het allemaal nog niet aan. Troost je het ligt niet aan jou. Ze is zo kort na haar scheiding nog niet klaar voor een relatie en heeft nog veel te verwerken.

Hoe gaat het met je Bas? Nou ik weet eigenlijk niet goed hoe het met me gaat. Het ene moment ben ik kwaad en dan weer verdrietig. Waarom houdt geen vrouw het met mij uit? Wat doe ik fout? Dan de redenering die ik altijd hoor, het ligt niet aan jou. Dat klopt natuurlijk niet als ze genoeg van me hield zou ze het niet hebben uitgemaakt maar had ze me misschien gevraagd haar te steunen en waren we toch samen doorgegaan.

vrienden

We hebben besloten om vrienden te blijven. Ik vraag me af of dat kan. Ik weet het niet zeker. Het erge is dat als ik zou besluiten haar niet meer te willen zien dat een probleem met zich mee brengt, één van de jongens met wie ik altijd wegga heeft verkering met haar nichtje (de ex) en Jolanda gaat veel met dit nichtje om dus de kans is groot dat ik dan ook Jolanda ‘moet’ blijven zien. Maak ik dus de keuze volledig te breken dan zal ik ook andere mensen moeten zoeken om mee te gaan stappen.

Ik erger me ook aan mezelf. Ik ben altijd zo begrijpend. Nee, ik schreeuw niet. Nee ik begrijp wel dat je het moeilijk hebt. Je hebt tijd voor jezelf nodig. Eigenlijk zou ik het liefst wil zeggen dat ze maar gewoon moeten gaan en niks meer zeggen. Dat doe ik dus niet ik ga met ze praten en probeer de ander gerust te stellen. Vervolgens gaan ze weg en laten mij achter, alleen! Nu komt het misschien een maand later blijken ze opeens alles verwerkt te hebben en hebben toch opeens zo’n leuke vriend! Ik word er ziek van. Zie je, het moet dus gewoon aan mij liggen. Misschien kom ik er nog wel achter wat ik verkeerd doe waarschijnlijk ben ik te begrijpend en gaat het beter als ik me wat minder begrijpend opstel en me gedraag als een klootzak misschien blijft er dan iemand bij me!

Baan

Je hebt een baan. Woensdag halfnegen beginnen. Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!