Verjaardag met trammelant

Het is een paar dagen geleden dat ik in dit dagboek heb geschreven. Er is iets in die tijd vrij veel gebeurt waarvan een klein resumé. Zes september heb ik Carola, Sylvia, Hannelore opgebeld en verteld dat ik al een hele tijd weer werkeloos was. Er werd niet veel gezegd alleen aanvaard.

Verjaardag met trammelant
Zeven september was ik jarig, ik had eigenlijk wel mensen in de ochtend verwacht maar er kwam niemand dus ik had alle
tijd om de dingen te doen die ik nog wilde doen. Om twee uur kwam Hannelore met mammie en even later kwam Irene met moeder. Mammie vond het leuk om er te zijn maar was wel erg moe en ze heeft een tijd op de bank gelegen maar is echter niet in slaap gevallen, ze wilde erbij zijn. Om half vier is Hannelore naar huis gegaan, ze moest zo vroeg weg omdat er anders file staat onderweg terug naar Haarlem, mammie bleef bij mij achter en het was de bedoeling dat ik met mammie in het
taxibusje om half vijf terug naar Randerode ging. Toen om iets voor vieren kwam Sylvia binnen, bloemen in de hand.’Hee
dombo, wat hoor ik nou, ben je alweer je werk kwijt?’ Ik kwaad, ik huilen zij kwaad, mammie huilen. Lizette die er ook was probeerde het allemaal maar te sussen en ook ik probeerde haar toch weer terug in huis te krijgen. Uiteindelijk is tot half vijf gebleven. Ze was bezorgd om mij en had die nacht slecht geslapen. Het jongste broertje!

Het busje kwam om iets over half vijf (busje komt zoooo!!!) en de chauffeur zette mammie netjes in het busje. Eigenlijk was het mijn bedoeling om met hetzelfde busje ook weer terug te gaan naar huis dit was echter niet mogelijk, het was te druk kortom ik moest met de bus terug.

Laura
‘S avonds om half acht kwamen Arnold en Danny voor de verjaardag. De rest van de visite kwam rond half negen aanzakken. Martin en Heidi kwamen om beurten in verband met de kinderen. Anne-Marie en Laura kwamen later rond half elf. Laura was erg onder de indruk van mijn gedicht Rood dat ik op een t-shirt aan de wand had hangen. Dat ging goed!!! Mis dus! Nadat de anderen allemaal naar huis weg waren gegaan bleven Danny, Arnold, Anne-Marie, Laura en ik achter. Kopjes werden weggezet en de fiets gepakt tenminste door Danny, Arnold en mij, de dames waren met de auto. Ik wist nog steeds niet wat ik nou aan moest met mijn gevoelens voor Laura. Die avond heb ik het aan Anne-Marie verteld, ze stond verbaasd en had niet verwacht dat ik verliefd was op Laura. Het was niet de makkelijkste avond voor mij, Laura heeft iets met Arnold en ik stond erbij en keek erna, zij wist nog steeds niks.

Om half een was het afgelopen. Zenuwachtig en gehaast reed ik naar huis. Ik moest en zou met Anne-Marie praten. Ze begreep het wel.Laura wist echter nog van niks. Ik heb haar een brief geschreven in drie talen, Afrikaans, Engels en Nederlands. Waarom drie talen? Ik wist het gewoon niet anders te zeggen. Zaterdagmiddag kwam ik ze in de stad tegen,’hallo’, ik wiat niet goed wat ik zeggen moest en liet ze maar weer gaan. Die avond moest het gebeuren, er gebeurde dus niets. Ik bleef als een schoothondje achter Laura aanlopen, zat Arnold in de weg en bleef alleen achter. Nu wist ik het in ieder geval zeker, het wordt nooit wat.

Naar Vriendin in Nijmegen
De volgende morgen belde een vriendin van mij, ze had net een reis in S-A achter de rug en wilde weten hoe het met mij was. We spraken af dat ik donderdag zou komen. Dinsdag ben ik naar de dokter geweest en heb daar tabletten gehaald, Oxazepam, ik gebruik ze niet altijd maar als ik ze nodig heb zijn ze er. Wat ik momenteel wel gebruik is Passiflora van Dr Vogel ik heb het idee dat, dat ook wel helpt in ieder geval bij mij.

Om iets over half zeven stond ik die donderdag op het station enigzins zenuwachtig want ik had haar al een tijdje niet gezien en wist niet wat ik te verwachten had. Nou het viel dus mee. We hebben gegeten, karbonade al een lange tijd niet meer gehad. ‘en nu?’ Er was besloten niet uit te gaan maar een film te kijken, ‘American Beauty’, een beetje rare film het hoort een komedie te zijn maar dat is het niet echt. Ik ben er blijven slapen en om drie uur de volgende middag was ik
weer thuis.

De dagen daarna aan het internetthuis gewerkt, tot ik een paar dagen later een andere vriendin van mij sprak en we afspraken elkaar weereens te zien en wel maandag dat is dus afgelopen maandag geweest.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!