Weimar, een stad vol cultuur

Het treinstation van Weimar

In een eerder bericht heb ik het al gehad over over de vakantie naar Weimar. Hoe verliep de reis? Geboekt met het Bauhaus in het hoofd en Goethe en Schiller als extraatje.

In juni was het zover. De heenreis verliep spoedig met twee keer een overstap, eenmaal in Hannover en eenmaal in Halle. Het eerste gedeelte van de reis hadden we gezelschap van twee dames waarvan één een dubbelganger van de zangeres Wende bleek te zijn. De dames gingen een week naar Berlijn en hadden aardig wat te vertellen. Niet dat ik nu terug kan halen waar het precies over ging maar het maakte dat het eerste gedeelte van de reis toch vrij vlot verliep.

aankomst

Na twee overstappen kwamen we aan in Weimar. Het station is niet groot evenals de stad zelf.  Bij het kantoor kochten we een buskaart voor de dagen die wij zouden gaan doorbrengen. Daarna met de bus naar het hotel. Het duurde niet lang. Het bleek uiteindelijk een rit van ongeveer tien minuten. Het hotel is mooi gelegen, recht tegenover een park. Hoe mooi dat was wist ik op dat moment nog niet.

In de dagen erna ben ik veel in het park geweest.  Zowel met als zonder Rianne. In het park bevinden zich het Römisches  Haus, het tuinhuis van Goethe en nog veel meer moois. Hieronder een korte video van het park. 

Park an der Ilm

Park an der Ilm, Weimar

Natuurlijk heb ik zelf ook de nodige foto’s gemaakt. Bij het Gartenhaus zowaar een filmpje.

Röslein auf der Heide

Wöhnhauser

Het park was natuurlijk niet het enige wat we in Weimar hebben gezien. We zijn naar verschillende woonhuizen geweest. Bij het huis van Goethe staat ook nog een heel groot museum waar je een indruk kunt krijgen hoe de man heeft geleefd en zie je veel van zijn verzamelingen. De man verzamelde echt van alles. Bij dit huis steekt het huis van Schiller al enigszins schril af. Laat staan het eenvoudige huis van Liszt.

We hebben het leuk gehad. al hebben we lang niet alles gezien. Voor ons een reden om in 2019 opnieuw naar Weimar toe te gaan. Misschien dat we dan alles kunnen zien?

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!