Boeken

Nog te lezen boeken

Ik lees momenteel veel verschillende boeken. Zo lees ik onder meer de biografie van Goethe, de ‘Underground railroad’ van Whitehead en een inleiding in het stoïcisme. 

Odyssee

Daar is nog de odyssee van Homerus bijgekomen. Hoe dan nou weer? Nou ik heb het boek  ‘De thuiskomst’ van Bernard Schlink gelezen tussen alle andere boeken door. In dit boek kwam de Odyssee steeds weer voorbij. 

Natuurlijk is het verhaal me wel enigszins bekend maar ik ben er nooit aan toegekomen om het boek te lezen (ook vanwege de omvang) maar ik heb me nu toch voorgenomen het ‘door te nemen’. Het is daarbij wel handig dat ik het toch al in de kast heb staan. Ooit ben ik een tijdje lid geweest van Boek en Plaat. Toen heb ik ooit de Odyssee gekocht samen met de Aeneas van  Vergilius en het boek van Plato over Sokrates. Soms koop ik wel ‘moeilijke boeken’…

Laat ik me voornemen vanaf nu één boek per keer te lezen. Eerst de Odyssee daarna de Railroad, daarna de biografie, daarna de gedichten van Esther Naomi Perquin. Wat daarna komt weet ik nog niet. Ik heb genoeg boeken om uit te kiezen.

Gaat het de biografie van Couperus worden of een boek van Schiller? 

Hoe kom ik door die enorme stapel boeken? Ach, misschien gaat me dat ook niet lukken. Zeker niet als ik steeds weer in een ander boek begin. Nou ja, ik weet dat ik niet de enige ben. Of, moet ik toch een leesplan maken?

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!