Het Concert

Eerst een welkom terug voor één van de lezers.
Het is raar, soms denk je tijd genoeg te hebben en dan blijkt dat later totaal niet zo te zijn. Zo ook afgelopen zaterdag. Wakker geworden om zeven uur dacht ik dat ik niet in tijdnood zou komen en rustig naar mijn mammie te gaan, boodschappen te doen e.d maar er was iets raars het lukt dus niet die dag. Om half vijf werd ik verwacht in Orpheus (de schouwburg) voor het concert van The Young Church Singers dus om die tijd moest ik klaar zijn. Het kwam er op neer dat ik dus om iets voor half vier bij mammie zat en om kwart over vier daar al weer weg moest, niet leuk dus. Het ging gelukkig goed en ik was redelijk op tijd bij de schouwburg.

Bij Orpheus aangekomen bleek dat ik ruim twee uur te laat was. We hadden er al om half drie moeten staan. Ik heb even getwijfeld of ik wel bij het optreden wilde zijn maar heb toch besloten het maar te doen en met de nodige problemen stond ik dan ook uiteindelijk op het podium tijdens het inzingen. Het bleek echter een oefening te zijn voor de mensen van het geluid en na het rechttrekken van het geluid was er tijd voor de spanning van voor het concert. De mensen worden zenuwachtig gaan heen en weer lopen, zijn moeilijker aanspreekbaar. André de dirigent, was duidelijk één van die mensen. Waarom weet ik niet maar erg druk heb ik mij niet gemaakt voor het concert op één moment na toen ik ook de spanning begon te voelen en onrustig werd.

De omkleedruimtes in Opheus zijn verdeeld in vier kamers, twee voor optredens in de kleine zaal en twee voor de grote zaal. Er was geen optreden in de kleine zaal dus was het mogelijk om alle vier de ruimtes te gebruiken dit gebeurde niet echt. De meeste mensen zaten opeen gepakt in twee ‘zaaltjes’ waarvan één tegelijkertijd dienst deed als schminkruimte. Er werd ook veel gebruik gemaakt van de artiestenfoyer waar koffie was en er gerookt kon worden. De foyer is op de tweede etage in Orpheus dus was er veel verkeer op de trap, mensen liepen op en neer met koffie en programmaboekjes, altijd leuk om te bekijken.

Zelf ben ik voor het podium gaan kijken hoe de zaal gevuld werd met mensen. Op het podium en vlak ernaast begon het nu ook druk te worden, de koorleden kwamen eraan! De mensen van het geluid begonnen zich klaar te maken, de toneelmeester stond al gereed voor het doek. Een laatste aanwijzing van onze bewegingsmevrouw, ‘ Niet te veel bewegen! ‘ Toen was het zo ver, het koor stond, microfoons in de aanslag klaar voor het grote moment. De muziek klonk…

Henk Mouwe kondigde ons aan, een gewezen NCRV man niet te verwisselen met SRV en nu in dienst bij Omroep Gelderland. Hij was vrij enthousiast en de muziek klonk weer. Het eerste lied. For the Lord is Good en de rest. Het ging vrij snel, de eerste negen nummers gingen er snel doorheen. Niet zonder fout overigens, ik heb een fout in de timing gemaakt en zong als enige een zin waar dat niet moest. Gelukkig heeft iedereen een microfoon in handen en kan deze fout in de mix eruit gegooid worden en zal het niet op de cd te horen zijn die er van dit concert gemaakt wordt.

‘Het is goed gegaan hé?’ ‘Hij ging lekker’ waren de woorden die er gesproken werden iedereen was nogal blij met de eerste negen nu het gedeelte na de pauze nog. Next Generation (ons koor voor na 30) was aan de beurt en zittende achter het podium luisterde de Young mee, het ging alweer zo goed!

Tijd voor ons gezamenlijke optreden van Young en Next samen, vijf nummers, ‘inschikken, maar’. Het kon nauwelijks beter, wat zijn wij goed!!! (nou, nou). Concert afgelopen. Elkaar vertellen hoe goed het wel niet ging. Een vriend van mij was komen kijken en vertelde dat hij het mooi gevonden had. Hij vroeg of ik later nog naar de stad kwam, ik zei ja…

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!