Hallo Marcel even een berichtje uit Apeldoorn

Hallo Marcel,

Hoe is het daar in het verre Zuid-Amerika, heb je al veel dingen gezien, foto’s genomen, misschien zelfs mensen liefgehad of ga ik nu te snel?

Weet je al hoe je terug komt? Toen ik in 1996 terug kwam uit Zuid-Afrika heb ik de eerste weken erg mijn best moeten doen om aan Holland te wennen, alles was vreemd voor mij, de mensen, de lucht, de klok kortom alles was opeens anders.

Terwijl jij daar het ‘het mooie en woeste Patagonie en Vuurland in Argentinie/Chili’ bezoekt zoals je zelf in je laatste e-pos schrijft zijn er hier in het polderland dat Nederland is rare dingen aan de hand.

De verkiezingen komen eraan en wij hebben een man als Pim Fortuyn, een gewezen professor, gewezen columnist die nu met zijn eigen politieke partij de zoals hij dat zelf zegt ‘puinhopen van paars’ wil opruimen. Marcel ik weer niet hoe goed je de man kent en of je wel eens wat van zijn rubriekjes in de Elsevier hebt gelezen maar het is een enge man met heel enge en gevaarlijke ideeën. Hij houdt niet van moslims en noemt de islamische cultuur áchterlijk’. De WAO moet van hem ook helemaal anders, stel je werkt en krijgt een ziekte, laten we als voorbeeld MS nemen(je kent de ziekte multipel Sclerose, een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel) dan mag je van Pim niet in de WAO maar mag je na een jaar ziektewet regelrecht de bijstand in.
Dit is althans wat ik hem zelf heb horen vertellen, tot voor kort was er nog geen verkiezingsprogramma nu is dat er dan nou ja programma het is een boek,’lees mijn boek maar’ zoals Pim zelf zegt. Het boek verkoopt erg goed en is een ‘bestseller’.
Gelukkig krijgen mensen deze week bij het kopen van ‘De puinhopen van acht jaar paars’ zoals het boek heet deze week ook het boekenweekgeschenk van Anna Enquist ‘De ijsdragers’ gratis hebben ze toch nog iets intellectueels in handen.

Je bent gelukkig niet verplicht om het boek te kopen om het te kunnen lezen. In de bibliotheken van Nederland ligt het boek ook om te worden uitgeleend. Ik ga dus nu de komende twee dagen het gedachtegoed van de heer Fortuyn lezen, 186 bladzijden lang, een teiltje in de buurt.

De laatste weken lees ik sowieso veel. Zo heb ik vandaag en gisteren ‘Kathy’s dochter’ gelezen een boek van Tim Krabbé een zeer goed boek. Het begint als Tim een e-pos krijgt van een vrouw die hem schrijft dat haar moeder is overleden, het blijkt dat Tim met deze moeder een liefdesleven heeft gedeeld hoe kort ook. De dochter en Tim blijven elkaar schrijven en uiteindelijk krijgen de dochter en Tim hun eigen liefdestijd, een liefde die eigenlijk niet kan en die zo weten zij beiden niet lang kan duren.

Marcel dit is het wel even voor nu. Ik zie je weer als je terug bent…

Groeten, Bastiaan Vinke

2 Reacties

  1. Beste Lisanne.

    Bedankt voor je leuke reactie in mijn gastenboek. Ik kom echter niet uit Zeeland, mijn familie komt ergens uit Kampen vandaan. Veel succes met je onderzoek!

  2. Ik was op internet op zoek naar andere mensen met de achternaam Vinke en ontdekte jouw site. Komt jouw familie ook uit Zeeland dan kun je best wel eens familie zijn. Trouwens leuke site hoor.
    Lisanne Vinke

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!