Een zanger zonder meer

Stef bos – Ruimte gezien: 3 mei 2019, Schouwburg Orpheus Apeldoorn

Een zanger is de 57-jarige Stef Bos zeker maar dat hij dat zou worden was niet altijd duidelijk, zeker voor hemzelf niet. In de voorstelling Ruimte waarmee Stef Bos deze dagen door het land reist vertelt hij hoe hij zanger geworden is.

Ruimte - Stef Bos

Hij vertelt hoe hij rigoureus van gedachte veranderde. Waar hij eerst cabaretier wilde worden kreeg hij na het zien van een optreden van de Vlaamse zanger Johan Verminnen met het lied ‘Een zanger zonder meer’ de geest en besloot zanger te willen worden.

Lied

Hij zingt veel persoonlijke liedjes waarbij zijn grootste hit ‘Pappa’ natuurlijk niet ontbreekt. De zanger zingt met overtuiging. Elke tekst is raak.

RUIMTE

De voorstelling heeft als thema, ‘De reis naar buiten. Hoe kleiner je bent, hoe groter de ruimte. ‘Het gaat niet meer om de zanger maar om het lied. ‘

Persoonlijke verhalen

Hij vertelt behalve over zijn vader over Opa Bos, die woonde aan de Langeweg in dat zelfde Apeldoorn. Dezelfde opa die hem ooit vertelde dat houden van is, weten dat je iemand ooit zal moet laten gaan en toch zo iemand niet opgeven. Maar ook over een reis naar Mozambique met een Zuid-Afrikaanse vriend die hem meeneemt naar God se Venster. Dat hij daar al snel weer weg wil en dat zijn vriend hem vertelt dat Europeanen zo onrustig zijn. Eenmaal rustig wacht hem later een magnifiek uitzicht.

Het lijkt wel of Stef Bos met iedere voorstelling nog meer van zichzelf blootgeeft en ons meeneemt in zijn wereld. Een wereld waar elk nieuw lied een deel is van één groter lied en gedachte.

Een mooie voorstelling…

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!