De sleutel

sleutelbos

De sleutel paste niet in het slot. Hij kijkt verwonderd naar de koperkleurige sleutel. Het was toch wel de juiste? Ja hoor, in zijn hand heeft hij de gewone Lips sleutel. Hoe kan dat nou? Vanochtend heeft hij met dezelfde sleutel dezelfde deur afgesloten. Wat moet hij nu doen? Hij kon niet naar binnen en Marie, die de enige reservesleutel heeft is op zakenreis. Het is haar eerste zakenreis ooit. Toen hij erover hoorde had hij nog gevraagd waar de reis heen ging. Het antwoord heeft hij echter niet gehoord.

Besluiteloos blijft hij voor de blauwe voordeur staan. Waar moet hij nu slapen? Ach wat een onzin: Gewoon een sleutelmaker bellen en die de deur open laten maken! Wat een bak eigenlijk, Marie is één keer weg en juist nu is er iets mis met het slot en kan hij hun huis niet in! Zou hij Marie bellen? Ach nee, die zit net in het vliegtuig en hij kon dit toch zelf wel oplossen? Als ze over drie dagen terug is zullen ze er om lachen.

Sleutelmaker

Hij pakt zijn Iphone en zoekt naar een sleutelmaker. Het scherm licht op en er staan inderdaad een aantal sleutelmakers in het zoekvenster van Google. Het eerste zoekresultaat is niet een beste. Het is de schoenmaker annex sleutelmaker van de hoek, niet echt iemand die gezellig op een vochtige namiddag ergens een deur open maakt.

De nummer twee op de lijst lijkt hem meer geschikt. Net toen hij wilde gaan bellen viel echter zijn telefoon uit. Batterij leeg.Wat nu? Hij kijkt opzij en besluit bij de buren aan te bellen. Zij kunnen hem vast wel helpen.

De steentjes van het pad vliegen alle kanten op als hij het pad oploopt. Hij belt aan maar er wordt niet open gedaan. Hé wat vervelend nou, ze zijn er niet. Wat moet hij nu doen? Dan toch maar verder op zoek naar een goede sleutelmaker. Maar één probleem. Zijn telefoon is leeg. Dan moet hij maar ouderwets een sleutelmaker gaan bezoeken. Zal hij dan toch maar niet de sleutelmaker van de hoek nemen? Nee natuurlijk niet. Hij loopt de straat af richting het centrum. Hij wil naar Willemsen op de Hogestraatweg. Die heeft hem al een keer eerder geholpen en dat is toen zeer goed bevallen. Snelle en goede service.

Dan opeens denkt hij terug aan een situatie van lang geleden. Het was geen fijn moment. Zijn toenmalige vriendin had hem verlaten maar had daarbij wel alle sleutels meegenomen inclusief de zijne. Hij kon het huis dus niet eens uit.

Wordt vervolgd…

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!