De feestdagen……?????

1 januari En weer het begin van een nieuw jaar. De dagen naar 2001 toe waren zoals bij iedereen ook bij mij druk en dit jaar ook erg geslaagd. Eerste kerstdag ben ik bij Sylvia geweest. Mammie en moeder waren bij haar. Het gaat minder met mammie ze is erg stil en zegt nog zeer weinig maar het was fijn dat ze er was. Ik werd uitgenodigd om bij Sylvia mee te doen aan de gourmet.. Dat scheelde weer hoefde ik niet te koken. Het was erg gezellig en lekker. Later aan de afwas werd er nog gevraagd naar Fun for two. We hebben het over experimenten met seksualiteit gehad, niet gelijk een onderweg waar je snel met je familie over praat maar wel leuk dat het kan!

Tweede kerstdag was gereserveerd voor de ex- schoonfamilie. Ik noem het maar zo omdat het dan duidelijk is om wie het gaat. Het zou om drie uur beginnen en om twee uur dacht ik, ‘ik ga niet’ dus ik bellen maar er wordt niet opgenomen dus besloot ik om dan toch maar wel te gaan al was het maar eventjes. Ik ben wel later gegaan om halfvijf was ik daar en alhoewel ik er aan moest wennen dat Jolanda er ook was het was leuk en ik ben dus uiteindelijk maar gebleven en tot mijn geluk was er weer eten.

De twee dagen na kerst waren een tegenvaller, er moest geteld worden oftewel balansen en snel ging het bij mij niet. Twee lijsten kreeg ik af in die twee dagen en dan nog met de grootste moeite. Ik kon niets vinden en er klopt heel weinig van zo’n lijst.

Zaterdag was het al weer feest. Annemarie vierde haar 25- jarig huwelijksfeest en het was leuk al moest ik het eerste uur wel wennen aan al die mensen. Het rare is dat ik toch altijd nog het idee heb dat ik niet serieus genomen word. Het is mijn gevoel en er klopt natuurlijk niets van maar toch is dat gevoel er!

Zondag de hele dag het huis schoongemaakt en wat meubels verplaatst. De buurvrouw kwam me vragen of ik een plankje voor haar brievenbus wilde maken zodat ze geen vuurwerk door de brievenbus geduwd kon krijgen..

‘s avonds na Freek de Jonge gekeken. Om twaalf uur bij Martin en Heidi langs geweest om ze nieuwjaar te wensen. Dat was eigenlijk een vergissing, ik was al moe en toen zag ik Jolanda weer. Ik realiseerde me dat ik niet alleen kan zijn en daar begon ik me steeds meer aan te ergeren. Dus alhoewel het nog wel leuk begonnen was het einde minder. Onderweg naar huis viel ik ook nog eens een keer door de gladheid. Ik was vanochtend om zes uur terug en heb vervolgens tot drie uur geslapen. Niet veel gedaan vandaag. Vanavond een documentaire over Toon gezien, ‘en de wind blies’.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!