Beugel

Een beugel om apneu tegen te gaan.

Het is zover, ik moet een beugel. Niet omdat mijn tanden verkeerd staan maar gewoon omdat ik ietwat snurk en belangrijk nog apneu heb. Hoe ik aan die wetenschap kom dat ik zo’n beugel nodig heb? Vandaag ben ik naar het ziekenhuis geweest om het resultaat van mijn slaaponderzoek te horen. Een onderzoek dat al eerder deze maand plaatsvond. Ik heb toen een hele nacht met allerlei meetapparatuur om geslapen.

Het gesprek bij de KNO arts

De arts heeft uitgelegd waardoor snurken ontstaat. Het afsluiten van de luchtweg. Nou ja, dat weet ik dan ook weer. Na deze uitleg begon hij over mijn koffieconsumptie. dit was echter voor mijn probleem überhaupt geen probleem. Het snurken was eveneens niet reden tot grote zorg. De apneu wel wat meer. Hij liet een staatje zien. Een apneuscore tot 5 wordt als normaal gezien. Ik zit op 7.1. Nu mag ik binnenkort naar de kaakchirurg om mij een beugel aan te laten meten.

Met een keer ben ik er echter niet. Ik mag eerst de beugel laten aanmeten daarna moet ik nog een keer terugkomen om de beugel te passen. Nog weer later moet ik terug om te vertellen hoe het met het dragen ervan gaat. Dan ben ik er nog niet want dan mag ik weer terug naar de KNO arts om weer een slaaponderzoek te ondergaan. Joepie, ik mag gezellig …tig keer naar het ziekenhuis.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!