Bauhaus 100 jaar

Dit jaar is 100 jaar geleden dat het Bauhaus door de Duitse architectWalter Gropius is opgericht. Ik heb deze kunstrichting altijd bewonderd om meerdere redenen. Behalve de moderne ontwerpen ook het idee van een gesamtkunstwerk. alle aspecten van het leven werden vanuit één visie bekeken. Zo is er een idee over onder andere meubels maar ook over zoiets als dans. Dat spreekt me erg aan.

Momenteel is in het Boymans een Bauhaus tentoonstelling waar ik binnenkort heenga met Rianne. We hebben alleen nog niet bepaald wanneer precies.

In juni is er nog een ‘Bauhaus moment’. We gaan dan op vakantie naar Weimar, de bakermat van deze kunstrichting. Daar is dit jaar ook het nieuwe Bauhaus museum geopend. Ik ben zeer benieuwd. Vorig jaar waren we eveneens in Weimar maar helaas was het museum toen nog niet open. Wel heb ik toen al Haus am Horn bezocht. Helaas was dit ook alleen nog van de buitenkant te zien. Dit jaar in de herkansing.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!