Pak de duif

Reindert had aan hem gevraagd om de Antwerpse Smierel uit zijn hok te pakken. Hij had hem eerst stomverbaasd aangekeken. ‘Waarom vraag je dat aan mij, ik heb nog nooit een duif aangeraakt en nu moet ik er een uit zijn hok halen?’ ‘Dat kan jij’, had Reindert daarop gezegd. Nu stond hij hier voor het eerst van z’n leven in een duivenhok. Het duivenhok was donkergroen geverfd en belachelijk klein. Hij kon er amper z’n kont keren. Hij haalde moeilijk adem door de penetrante lucht van duivenstront .

Hoe zag een Antwerpse Smierel eruit? Hij zag wel drie verschillende soorten. Welke duif moest hij hebben?’ Vanuit het duivenhok riep hij naar Reindert: ‘Hoe herken ik die duif?’ Het antwoord van Reindert kwam snel, Bruin met wit’. Ja, hij zag een duif die voldeed aan dit signalement. Hij deed een greep maar greep mis. Hij knalde bijna tegen de zijkant van het hok aan. Hij wist zich nog net staande te houden. Weer greep hij in de richting van de duif en weer greep hij mis.

Inmiddels zat hij onder het stof en de stront. Hij deed nog een laatste poging en ja, dit keer had hij de duif te pakken. Hij stapte het hok uit en overhandigde de duif. Hij wist nu een ding zeker, dit nooit meer!

Delen is leuk

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!