Zeist en een nacht op Hoog Catharijne

Ik zou er om half zeven zijn. De weg had ik aangevraagd bij 0900-9292, het nummer van het Openbaar Vervoer reisinformatie. Ze hebben me netjes de reistijden en de te volgen route aangegeven naar Leiden. Ik was er dus ook om half zeven, ze stond me al op te wachten. Ik gaf haar de roos die ik voor haar, op het station van Apeldoorn gekocht had. Geen goedkope roos, twee guldenvijftig, de bloemist zei dat er misschien voor wel vijfentwintig gulden aan liefde inzat, ik zei, ‘nou voor wel meer’. Ach, je zegt zo eens wat!

Kleine kamer
We gingen bij haar naar binnen, een klein kamertje met een badkamer meer was het niet. Er waren geen kasten en de kleren hingen dan ook aan een rek duidelijk in het zicht. Het was niet anders. Ze had de goede boeken, dat wel. Connie Palmen. Ik had het boek met interviews van Ischa Meijer in de tas zitten, hij is mijn held. Ik heb het haar laten zien. Ze legde de link.

We hadden het over van alles over filosofie, de talen en haar werk. Zij is de jongste bij haar op de afdeling. Dat vind ze niet zo! Wij hebben ook een film gezien, ‘Frequency’ ik heb haar hand vastgehouden en haar licht op de mond gezoend, het was fijn. Nadat de film afgelopen was moest ik alweer weg om de trein te halen, snel nog de tas gepakt naar de bushalte gelopen afscheid genomen gezoend en tot ziens gezegd.

Te laat
Ik heb gewacht op de bus, deze zou om vier over elf komen, hij kwam te laat. ‘Naar station Utrecht alstublieft’, ‘ik ga niet naar Utrecht.’ Ik moest dus een andere bus hebben die reed dus net weg.Het bleek dat ik de trein van Zeist-Driebergen moest nemen naar Utrecht en daar verder. Ik heb net de laatste aansluiting vanuit Utrecht gemist. Ik heb toen de nacht doorgebracht op het station en het daar aangrenzende Hoog Catharijne.

Toen ik nog op de school voor de journalistiek zat is er even sprake van geweest om een nacht op Hoog Catharijne te gaan zitten om daar een radioreportage van te maken. Het ging toen niet door, nu zit ik er en moet wel. Nu heb ik echter geen apparaten bij me. Ik zal verslag doen in mijn hoofd.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!