Woningen in oude kazerne

Vanaf volgend jaar is het mogelijk om te wonen in de Jan Hendrikskazerne aan de Amsteldamseweg. Het ministerie van Defensie en een projectontwikkelaar hebben een koopovereenkomst voor de grond en gebouwen. De projectontwikkelaar wil het liefst eind dit jaar beginnen met de verbouw van de kazerne tot een woningbouwcomplex met daarin ruimte voor een zestiental woningen met een gezamenlijke tuin.

Plannen

De ontwikkelaar wil nu zijn plannen gaan indienen bij de gemeente. Wanneer de benodigde vergunningen zijn verstrekt wordt begonnen met de bouw. Sprengen Bouw, de ontwikkelaar is enthousiast, ‘Het worden heel mooie eengezinswoningen met volop ruimte en een heel mooie gezamenlijke tuin in Engelse Stijl’.

Wethouder Knutjes is blij met de nieuwbouw bij de kazerne, ‘We zijn zeer blij met de herontwikkeling van het oude terrein. Het was de laatste tijd toch wat verwaarloost sinds het vertrek van defensie.’ De herontwikkeling van het gebied voor woningbouw kan ook enthousiasme rekenen,’ Mooi dat we weer een mooie wijk erbij krijgen met een mooi park ernaast in Engelse stijl dat ook voor de buurt open zal zijn’, aldus de wethouder.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!