Wij zijn er nog!

inspiratie

Tot mijn schrik zag ik enkele dagen geleden dat ik dit jaar slechts één bericht had geplaatst op deze pagina. De hoogste tijd dus om weer eens wat van me te laten horen. Wat heb ik zoal gedaan?

Over deze vraag moet ik zelf wel even nadenken. Dit jaar is begonnen met een vast contract bij de gemeente Apeldoorn als webredacteur. Al gelijk de eerste maand ging het mis. Ik kreeg last van iets wat op een slijmbeursontsteking leek. Mijn hele rechterarm deed enorm zeer. Ik kon echt niet normaal slapen en wist niet goed hoe ik me houden moest. Uiteindelijk ben ik ruim anderhalve maand niet op het werk geweest.

Nu ben ik al weer een paar maanden aan het werk bij de gemeente. De komende tijd wil ik mij wat gaan specialiseren op schrijven. Vanaf deze maand ga ik voor mijn werk (en voor mezelf) een opleiding webredactie en contentmanagement volgen. Het merendeel van de opleiding moet ik vanuit huis doen. Er zijn maar vier lesdagen. De lesstof die ik tot nu toe gezien heb kost wel veel verwerkingstijd maar is nog wel te behappen. Het is vooral veel schrijfwerk. Per opdracht een velletje of vier. Daar zit wel een probleem. De woorden komen niet zo snel meer. Ik overdenk elk woord en schrijf daardoor minder snel.

Dit jaar zijn er geen grote vakanties geweest en heb ik ook niet deelgenomen aan zanggroepjes, theaterclubs, schrijfwedstrijden of andere dingen. Buiten het werk om is er dus dit jaar niet zo veel gebeurt. Toch wil ik dat nog wel gaan veranderen.

De competitie om het stadsdichterschap van Apeldoorn is een van de eerste uitdagingen die ik aan wil gaan. Er wordt naar een nieuwe stadsdichter gezocht en ik wil daar onder een pseudoniem aan meedoen. Laat ik eens kijken hoever ik kom met mijn gedichten. Mocht ik uitgekozen worden dan hebben we echter wel een probleem. Ik mag het natuurlijk net worden. Ik lees nu al de kritieken in de krant over vriendjespolitiek etc…

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!