Tikken

Typemachine van het merk Erika

Het is me nooit echt gelukt om iets af te maken en toch ben ik nog vrij ver gekomen. Wat me opvalt als ik schrijf is dat het vrij snel negatief wordt over alles wat ik niet heb afgemaakt terwijl ik toch wel iets kan. Ik moet het alleen gewoon doen. Daar begin ik dus vandaag maar mee. Of het gaat lukken weet ik natuurlijk niet want het kan zo maar zijn dat ik morgen weer de rust of de motivatie niet heb om meer te schrijven. Wat ik wel weet is dat ik niet  moet gaan proberen om een heel verhaal te schrijven maar het voorlopig alleen moet houden bij lossen invallen en losse zinnen. Al is het alleen maar om aan het tikken gewend te geraken.

Geen inspiratie?

Het probleem van schrijven is dat mensen zeggen dat ze geen inspiratie hebben. Dat is natuurlijk onzin want schrijven is niet wachten op inspiratie maar gewoon gaan zitten en gewoon gaan tikken. Heel vaak komt er dan nog wel eens wat zinnigs uit heb ik zelf al wel gemerkt. Is het niet zinnig genoeg heb je nog tijd genoeg om het gewoon weg te gooien.

Een ander probleem wat ik ook heb is dat ik te snel afgeleid ben van wat ik op zo’n moment doe. Als er een klein geluidje ergens te horen is hoor im dat en ben weer van mijn werk af . Dat is niet altijd een goed idee.

Nog iets, ik ga met mijn hoofd altijd veel sneller dan de meeste andere mensen die ik ken. Dat kan voor mezelf ook een probleem zijn omdat ik tijdens een gesprek al weer aan iets heel anders denk dan waar ik met iemand over in gesprek ben. Dan kan op de ander als ongeïnteresseerd overkomen wat ik niet ben.

Filosofie

De laatste tijd ben ik erg bezig met filosofie. In een ver verleden heb ik al ooit examen gedaan in Filosofie. Het was niet echt een succes maar dat zal mij er niet van weerhouden om het nog een keer te proberen. Nee, ik ga geen examen meer doen. Ik ga me er echter wel verder verdiepen. Wat me tot nu toe is o;gevallen is dat er binnen de filosofie steeds weer wordt teruggegrepen op Socrates, Plato en Ari Stoteles. Ik probeer het een en ander te onthouden maar het lukt me tot nu toe maar gedeeltelijk al onthoud ik ook wel eens wat.

Hopelijk kan ik met wat lezen eens verbanden aanbrengen en kan ik het gebruiken in mijn verhalen en in mijn persoonlijke leven. Het is ook een beetje leuke sier maken met gewichtige citaten. En toch hoop ik er daadwerkelijk wat aan te hebben.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!