The Beanery van Edward Kienholz

Leestijd: < 1 minuut

Zo af en toe wil ik jullie ook eens iets moois laten zien. Vandaag is dat ‘The Beanary’ van Edward Kienholz. Het kunstwerk bestaat uit een nagemaakte versie van een echt bestaande bar met al zijn geuren en geluiden. De mensen hebben echter geen normaal hoofd. Dit is hier een klok. Volgens de kunstenaar staat dit voor een verandering van echte tijd naar een meer surreële tijd in een bar waar mensen hun tijd doorbrengen en de tijd vergeten.

Dit werk staat in het Stedelijk museum. De eerste keer dat ik het zag was ik er meteen weg van. Je kan echt in het kunstwerk lopen en ruikt de geuren, hoort de mensen. Het is echt een belevenis. Het kunstwerk is een tijd afwezig geweest vanwege een restauratie. Gelukkig is het er weer. Elke keer dat ik In het Stedelijk ben moet ik ook even naar ‘The Beanary’.

Over de restauratie
Kijk mee naar binnen…
Delen is leuk

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!