Robert Long

Robert Long

Gisteren las ik op het net dat Robert Long stervende is. Ja, zo stond het er echt. Een ernstige vorm van kanker. Ongeveer twee weken geleden geconstateerd en nu al opgegeven. Vandaag las ik aan welke soort kanker het dan wel was.

Buikvlieskanker.

Nou moet ik altijd al schrikken wanneer ik hoor dat iemand kanker heeft en dood gaat maar nu gaat het om Robert Long. Ik ben nou niet een grote fan van de man maar heb toch altijd wel een grote waardering gehad voor zijn liedjes en theatershows. Zelf heb ik twee programma’s gezien, ‘NU’ en een programma waarvan de naam mij ontschoten is.

Onlangs heb ik nog de cd ‘Met liefde en respect’ gekocht waarop hij diverse oude Nederklandse liedjes zingt. Van ‘Daar bij die molen’tot en met ‘Om kwart voor zes ben ik vrij’. Het is geen hoogdravende zanger maar hij heeft wat te zeggen en doet dat dan ook door middel van zijn over het algemeen zelfgeschreven liederen en met een goede stem.

Hij schreef niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen, Voor Gerard Cox, voor Kinderen voor kinderen ‘als ik de baas zou zijn van het journaal’. In zijn show imiteerde hij nog wel eens de gooise r van het kinderen voor kinderen koor bij dit lied.

Een jaar of zes, zeven geleden bleek het luisteren naar zijn liederen de opmaat voor een hele rare nacht.

Nu is het zover dat we in gedachten al afscheid kunnen gaan nemen. Ik ben er nooit goed in geweest.

Robert Long "Liedje voor als ik er niet meer ben"

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!