Recensie Klein Orkest

Gezien: 9 augustus 2019, Schouwburg Orpheus Apeldoorn

Het was al weer even geleden dat we het Klein Orkest in actie konden zien. De band met zanger Harry Jekkers is weer voor even tot leven gewekt voor een reünietoer. Ze hadden er weer zin aan en dat is ook aan de voorstelling te merken.

klein Orkest
Klein Orkest in nieuwe samenstelling

Harry Jekkers speelt samen met de overige leden van het Klein Orkest liedjes over de dood , relaties en andere gewone zaken. Veel ruimte wordt er ingeruimd voor het album, ‘Roltrap naar de maan’ de LP met kinderliedjes. Ondertussen vertelt Harry een sprookje en kom je van alles over de ontstaansgeschiedenis van de band te weten.

Muziek

De muziek is ook dik in orde. Het orgeltje dat zo specifiek is voor het geluid van het Klein Orkest is ook weer aanwezig dankzij een grote zoektocht. Het orgeltje is niet meer nieuw te koop en moest dus tweedehands op de kop getikt worden. Het wordt bespeeld door Henk-Jan, het enige nieuwe lid van de band. Oorspronkelijk orgelbespeler leon Smit heeft het volgens Harry iets te druk met de kleinkinderen…

Verwacht echter geen grote hits toernee. Het merendeel van de liedjes zal voor de doorsneebezoeker niet gelijk een licht doen opgaan. Toch kunnen enkel grote hits niet ontbreken onder andere ‘laat me maar alleen’ en een kort stukje ‘Koos Werkeloos’. Dat ‘Koos’ niet in z’n geheel werd gespeeld was een kleine domper. Mijn gehechtheid aan dit lied is zo groot dat onze kat Koos is genoemd naar Koos Werkeloos.

Het bekendste werk komt vrij laat in de voorstelling, ‘over de muur’. Harry vertelt het verhaal over de eerste keer dat ze dit zongen, tijdens de grote anti-kernwapendemonstratie.

Dan is na ongeveer twee uur de finale. Het publiek wil meer en dan is het tijd voor een laatste grote hit, ‘Oh, oh Den haag’. Daarmee is dan ook echt de koek op en kan het publiek tevreden naar huis.

2 Reacties

  1. Zeker. Als ze weer ’thuis’ optreden zou ik toch echt proberen kaartjes te krijgen.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!