Op pad met het boekenweekgeschenk

Het was er weer tijd voor. Op de laatste dag van de boekenweek gratis met je boekenweekgeschenk het land door met de Nederlandse Spoorwegen (NS). Omdat ik tijdens de boekenweek een boek heb gekocht en daarbij het geschenk heb gekregen kon ik ook vandaag op weg. Mijn reisdoel? Zwolle en om precies te zijn museum de Fundatie.

Zwolle

Na een kleine drie kwartier arriveer ik op het treinstation van Zwolle. Alhoewel ik in deze stad heb gestudeerd weet ik niet meer precies het museum te vinden. Ik ben op goed geluk een groep mensen te achterna gelopen waarvan ik vermoedde dat ze op weg gaan naar hetzelfde museum waar ik ook heen wil. En ja, na een kleine 5 minuten stonden we inderdaad vlak voor het museum.

Eenmaal binnen heb ik netjes gevraagd of ik voor mijn vlog mocht filmen en ja, het mocht uiteindelijk wel.

O dit moment loopt in het museum de tentoonstelling, ‘De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968’. Kunst van de laatste vijftig jaar dus. In de tentoonstelling veel leuk werk, van groot tot klein.

Een paar foto’s van werk:

Mondriaan
Herken de beelden in het beeld

Ik heb her en der wat filmpjes opgenomen. Helaas bleek bij thuiskomst dat mijn stem niet hoorbaar is. Tijdens het filmen durfde ik niet te hard te praten. Ik was bang om de andere bezoekers tot last te zijn.

Een paar filmpjes met slecht hoorbaar commentaar:

Wat ook opvalt in het museum? De ‘elipsvormige volume’ bovenop het gebouw. Het is extra tentoonstellingsruimte. Dit is al een bezoek waard en geeft een leuk overzicht over een deel van de stad.

Wat vind ik van het museum? Mooi, met een fijne tentoonstelling met zeer verschillend werk.

Jammer, alleen dat het filmen niet helemaal goed ging…

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!