Moeder

Er stonden veel fietsen bij de stalling van het verzorgingstehuis ‘Matenhof’ toen ik aankwam om moeder (oma) te bezoeken. Lift in op de vierde etage uitgestapt en toen was er dan. Ze was erg blij om me te zien. ‘lijk ik nog steeds op vader?’, vroeg ik zelf maar. Ik lijk namelijk op de opa van mijn moeders kant en elke keer dan moeder mij ziet zegt ze dat ik zoveel op vader lijk. ‘Nog steeds’. De foto’s op tafel deden haar denken aan dingen en mensen van vroeger. Bij de foto’s zat ook een overlijdenskaart, moeder begint nu echt geestelijk af te takelen. De kaart was van vorig jaar maar voor was het pas geleden. Ze bleek maar naar de kaart kijken en zeggen’ Het is toch erg, een paar weken geleden was ze nog hier.’ Niet alle foto’s waren mij bekend er was ook een foto van de ouders van moeder, arm in arm, de man nors maar bijna recht in de camera kijkend, de vrouw leek erg op moeder. Ze had dezelfde uitdrukking in de ogen.
Tijdens het gesprek schreef ik af en toe eens in het ‘schriftje’ waarin beschreven staat hoe oma is op de momenten dat iemand van de familie bij haar is. Mijn jongste zus Sylvia had naast haar opmerkingen over oma ook de vraag gesteld,’ Waarom staan er geen beschrijvingsverhaaltjes van Bas en….. in?’

Ziekenfonds
Die zelfde dag heb ik ook nog mijn ziekenfonds geregeld. Ik koos uit drie verschillende maatschappijen, Únivé, IZZ of Anoz. Het is toch lastig om te kiezen, ‘Welke zal ik nemen?’ Het is toch weer Anoz geworden.

Jolanda
De laatste dagen ook veel met Jolanda gepraat zowel per telefoon als per ICQ. Dinsdag zei ze iets raars.’Als ik je zo aan de telefoon heb zie ik niet jou maar het bed.’ Mijn telefoon staat op mijn slaapkamer. Ik wist niet wat ik er van denken moest. Een ex vriendin van mij heeft namelijk ooit eens verklaard tegen mij dat ze alleen met mij iets begonnen was omdat ze gehoord had dat ik wel wist hoe HET moest ! Vandaar dat ik het even niet wist maar daar heeft dit niks mee te maken.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!