Memphis dag 7 – aankopen

Vandaag opnieuw naar de winkels rondom Graceland geweest.

Mijn aankopen

1 sleutelhanger
toerboek van Graceland
Boek van Elvis
leeg zeeppompje met Elvis opdruk Jailhouse Rock
sleutelhanger
baseballcap met Elvis Presley op de voorkant
promotiefoto’s
t-shirt van Sun voor ons beiden

Wat ik niet heb gekocht maar wel bijna had gekocht: Badkamerset Jailhouse (tandenborstelhouder, zeepbakje, en bekertje om mond te spoelen)

Wat ik misschien nog wel ga kopen:

set Elvis speelkaarten
sleutelhanger van Elvis voor Arnold
Kaarten van Elvis om van hieruit te versturen

Ik heb het echter nog niet zo bont gemaakt als Richard en Martine want die hebben veel meer aankopen gedaan.

De kettingen van TLC varieren van 100 tot 175 (goud) dit is een beetje te veel (toch?) dus heb ik het maar niet gedaan. We gaan nu op zoek naar een goede muziekzaak die Joe in de zaak heeft liggen.
Mocht dat niet lukken dan kunnen we misschien volgens Richard ook nog via zijn schoonzus uit de USA bestellen.

Het is hier echt geweldig met zeer goed weer. Ik heb absoluut geen trui nodig en loop bijna al de hele week met mijn blouse en jasje door de stad. Vanavond gaan we weer uit eten (niet te duur) en daarna wat drinken. We moeten echt hier ook eens samen heen.

Beale street afgesloten voor verkeer
Beale Street afgesloten voor autoverkeer.
Memphis is een stad van muziek. Zeker het stuk waar ons hotel staat op nog geen vijf minuten lopen van Beale street. Het muzikale hart van de stad. Op deze straat zijn veel cafe’s en restaurants en er is elke dag wel live muziek te vinden.
In deze stad is de blues geboren tezamen met Rock en Roll. Elke straat heeft in dit gedeelte van de stad wel een verhaal te vertellen.

Geen rijke stad

Memphis is echter ook geen rijke stad. Veel gebouwen in de stad zijn in grote staat van verval of bieden afgebladerde verf op muren. Er is veel te huur en te koop. Dit echter niet in goede staat.

Op elke hoek van de straat is wel een zwerver te vinden. Hij spreekt je aan, doet een verhaal en vraagt vervolgens geld voor datgene wat hij vertelt heeft en waarom jij niet gevraagd hebt. Wel erg vervelend. De laatste dagen doen we erg ons best om de zwervers te vermijden, kijken ze niet aan en als ons desalniettemin aanspreken lopen we stug door.
DE eerste dagen gingen we er nog wel op in en toen waren we dan wel eens geld kwijt. Meestal wordt eerst gevraagd waar je vandaan komt. Dan gaan ze vragen;’Ben je daar en daar al geweest’. Dan vragen ze geld. Toch is het wel raar, zwervers. Een paar die we tegenkwamen waren als soldaat in Duitsland geweest en daarbij ook in Nederland. Alemaal naar Amsterdam. Bij terugkomst in de USA is er iets misgegaan. Wat?

Nou dat was het voor nu, ik hou van en zal blij zijn als ik je weer zie.

Love me Tender

Love me tender,
Love me sweet,
Never let me go.
You have made my life complete,
And I love you so.

Love me tender,
Love me true,
All my dreams fulfilled.
For my darlin I love you,
And I always will.

Love me tender,
Love me long,
Take me to your heart.
For its there that I belong,
And well never part.

Love me tender,
Love me dear,
Tell me you are mine.
Ill be yours through all the years,
Till the end of time.

(when at last my dreams come true
Darling this I know
Happiness will follow you
Everywhere you go).

(luister ik nu!)

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!