Ik maak me zorgen

Het begon zo goed vandaag. Dat wat ik wilde doen deed ik ook, de was,strijken, boodschappen etc.

Vandaag weer een poging gedaan tot het schrijven van een column, een eerste aanzet. De eerste zinnen van wat een ondeugend verhaal moet gaan worden over een man en een vrouw op het strand.

Aanzetten tot haat
Om vier uur was het tijd om het nieuws aan te zetten. Wat ik toen hoorde heeft ervoor gezorgd dat ik me zorgen maak over Nederland en zijn mensen. De Voorzitter van een politieke partij die mensen beschuldigd van het aanzetten tot haat en dat op een zodanige ‘gestoorde’ manier dat ik geschrokken ben. Is dit nu de manier waarop wij in dit land met elkaar omgaan?

Goed, de moord op Pim Fortuyn is vreselijk en is natuurlijk funest voor de democratie maar wat de mensen van zijn lijst nu uitvoeren is opnieuw een aanslag op diezelfde democratie en is mijn inziens ook niet zoals Fortuyn het gewild heeft. Dit is niet ‘In de geest van Pim Fortuyn’.

Stille tocht
Vanavond ben ik bij de stille tocht geweest die in Apeldoorn gehouden is in nagedachtenis van de al eerder genoemde Pim Fortuyn. Het aantal mensen dat is komen opdagen voor deze wandeling is redelijk, niet echt veel mensen maar genoeg om toch indruk te maken.

Wat voor mensen lopen er mee? Gewone mensen die zich zorgen maken over de dood van een politicus al dan niet door hen bewonderd, mensen met ‘Pim bedankt’ op hun T- shirt geschreven en jongens met bomberjacks die ieder een eigen Nederlandse vlag met zich meedroegen, of om het lichaam gewikkeld.

Bedreiging?

DAN halverwege de route een Ford Escort waarop met een spuitbus in oranje letters de tekst ‘Stem lijst Pim Fortuyn’ De wieldoppen zijn meegespoten. Inzittenden? Voorin twee mannen achterin een tweetal kinderen van een jaar of acht die iedereen toeroepen ‘stemmen op Pim Fortuyn’. Zodra ze mij zien zeggen ze het weer.

‘Ja ik stem’ uit de manier waarop ik dat zeg maakt de bestuurder van de auto op dat ik waarschijnlijk niet op Pim ga stemmen. ‘niet op Pim Fortuyn? Daar krijg je spijt van. Dan moet je vrouw binnenkort een hoofddoekje om. Tenslotte is het dan de beurt nogmaals aan de kinderen. Ik hoop dat jij ze jou als eerste pakken’.

Ik maak me zorgen…

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!