Heb jij ook wel eens?

‘Heb jij ook wel eens?’ , vroeg de man aan de kleine vrouw die schuin tegenover hem zat.
‘Wat vroeg je?’
‘Of jij ook wel eens?’
‘Of ik ook weleens wat?’, de kleine vrouw keek hem niet begrijpend aan.

De man was even in verwarring. Hij had toch een duidelijke vraag gesteld?

Hij herhaalde de vraag nog eens langzaam alsof hij zelf wilde horen of de vraag wel duidelijk was. ‘Heb jij ook wel eens gehad??’Met die vraag is niks mis. Nu antwoordde ze wel, ‘Nee, dat heb ik nog nooit gehad’.

‘De laatste tijd overkomt me dat heel vaak dat ik denk dat ik het begrijp maar twee minuten later weer volkomen de draad kwijtraak doordat ik een tegenstrijdigheid tegenkom in mijn denken’, ze de man langzaam en stond op om af te rekenen.

‘Dat is wel erg vervelend’, zei de vrouw terwijl ze haar tas en jas van de stoel haalde. Zou het nu dan toch zo ver zijn?

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!