Handen wassen

Het was een lange onrustige nacht geweest. Hij had nauwelijks kunnen slapen door de hitte en door de gebeurtenissen van de vorige dag. Hij stapte langzaam uit het iets wat krakende bed, deed zijn lichtblauwe pantoffels aan en liep de gang op. Het licht in de badkamer knipperde aan. Een van de eerste dingen die hij die dag deed was zijn handen wassen.

Handen wassen onder de kraan

Elke ochtend zijn handen wassen nadat hij wakker was geworden, hij deed het inmiddels al tientallen jaren en vroeg zich tot vandaag niet af waarom hij dat eigenlijk deed. ‘Voelde hij zich vies als hij uit bed kwam of was het wat anders? Het moest wel haast iets met hygiëne te maken hebben iets anders kon hij nu niet verzinnen. Misschien moest hij er maar eens mee stoppen. Hij nam zich voor om morgen het handen wassen over te slaan. Daarna zette hij zich op de wc en plaste. De wc-rol in zijn hand heeft hardroze velletjes. Hij scheurde er vier af, draaide ze om elkaar heen en veegde het laatste beetje urine van zijn penis die hij daarna weer in zijn broek verborg.

Terwijl hij de trap afliep naar beneden overdacht hij de dag van gisteren, wat was er nu allemaal gebeurd? Hij kon het niet eens meer helemaal terughalen. Ruzie en daarna een heftige verzoening waarna hij toch weer alleen naar zijn huis ging.. De ruzie was eigenlijk om niets begonnen. Waar hij normaal te laat was voor een afspraakje was zij het deze keer geweest, hij had daar een in zijn ogen grappige opmerking over gemaakt die zij totaal niet kon waarderen. Het gevolg was een grote ruzie midden in het restaurant. Zo erg zelfs dat ze vriendelijk verzocht werden of ze ‘het gesprek’ buiten konden voortzetten.

De woorden van de ober hadden een een katalyserende werking op hun beider woede en nog voordat ze het restaurant goed en wel uit waren waren ze alweer aan het lachen. De woede had echter wel een verlangen naar elkaar bloot gelegd en ze liepen hand in hand naar de auto.

‘Wat nu’, ze waren van plan geweest om te gaan eten in dat restaurant waar ze net waren uitgestuurd en nu hadden ze nog niks gegeten. ‘Zullen we dan maar naar een andere restaurant gaan vroeg ze . Zo gezegd, zo gedaan en uiteindelijk wamen ze terecht in het ‘zwaantje’waar ze heerlijk schnitzel hadden zitten eten met een lekker glaasje wijn erbij.

 

 

 

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!