Geheel de uwe

kaft Geheel de uwe‘al na een paar dagen was ik erachter dat het bij de raamprostitutie wel even anders werkt. Er zit toch glas tussen, dus je moet alles uitvergroten, vooral dat je er zelf zin in hebt,want dat is waarmee je mannen naar je toe trekt, door te doen alsof je hen verschrikkelijk graag wilt. Je moet je begeerlijk voelen je begeerte naar die man voluit spelen, dat is het geheim van de verleiding. Bovendien ben je achter het raam veel nieuwsgieriger naar wat er allemaal voorbijtrekt. Het is een soort publiek dat nog naar binnen getrokken moet worden en dat maakt het spannender dan in een huis. Zodra een man de deur uit is schuif ik onmiddellijk het gordijn weer open, omdat ik gemerkt heb dat een dicht gordijn juist aantrekt en er altijd wel wat mannen in de buurt van je raam rondhangen die willen zien wat er te voorschijn komt als het doek opgaat, welke waar het is die zonet nog gewild werd door een ander.’

Connie Palmen – Geheel de uwe- pagina 237-238

Dat laatste is waar, elke keer als ik in de buurt van ramen kom zijn het juist die met de gordijnen dicht die mij het meest aantrekken, wat zou daarachter schuil gaan, welke vrouw zou er bij dat raam horen, hoe ziet zij er uit en is zij voor mij?

Ik heb de laatste dagen doorgebracht met het lezen van het boek waaruit bovenstaand citaat komt en alhoewel dit boek indirect over Ischa Meijer gaat ontdek ik er veel van mezelf in.

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!