Een liefde lezen.

Minder dan 1 minuut

Enige tijd geleden ben ik begonnen met het lezen van het boek, Een liefde van Lodewijk van Deyssel. Een boek wat ik al geruime tijd wilde lezen. Ik heb andere boeken voor laten gaan. De reden dat ik opeens met dit boek begonnen ben is een beetje triviaal. Het is het eerste boek in de Nederlandse literatuur waarin sprake is van een vrouw die zichzelf bevredigd. Misschien een goed onderwerp voor een dissertatie. Vrouwelijke zelfbevrediging in de Nederlandse literatuur!

Volgens de recensies die ik heb gelezen heb over dit boek is het toentertijd (1887) als een zeer onzedig boek afgeschilderd. Voor de hedendaagse lezer die Wolkers en Heleen van Royen gewend is zal het wel meevallen. Ik ben benieuwd. Het wachten is op hoofdstuk 23. Nu ben ik bij twee.

Geef een reactie