Beelden aan zee

Afgelopen zaterdag heb ik ik in Scheveningen bij het museum ‘Beelden aan Zee’ een mooie tentoonstelling gezien van de Curacao├źnaar Yubi Kirindongo. Deze artiest maakt van gevonden materiaal kunst. Het materiaal hiervoor vindt hij onder meer op de stranden van het eiland en hij probeert deze materialen weer tot leven te brengen.

auto door Yubi Kirindongo

beestje door Yubi Kirindongo

robot door Yubi Kirindongo

In de tentoonstelling zijn onder meer beelden van autobumpers, t-shirts en printplaten te zien. Uit de beelden is de thematiek van Yubi duidelijk te zien, de vrijheid van de mens. het tegengaan van de slavernij.

Achtergrond

Yubi heeft een slechte jeugd achter de rug als hij als verstekeling naar Europa vertrekt en uiteindelijk terecht komt in Amsterdam waar hij meerdere baantjes heeft gehad. Niet al zijn baantjes zijn even succesvol met als triest hoogtepunt een verblijf van twee jaar in de gevangenis. In de gevangenis leest hij het levensverhaal van de Italiaanse schilder Caravaggio. Dit verhaal stimuleert hem in het maken van zijn kunst.Begonnen als tekenaar ontwikkelt hij zich uiteindelijk tot beeldhouwer.

Een aanrader!

Museum Beelden aan zee

3 Reacties

  1. Beste Rick,

    Als je het volledige verhaal leest zal je ook de datum vinden. Waarschijnlijk heb je alleen de samenvatting gelezen op de eerste pagina. Maar desalniettemin wel iets voor mij om over na te denken.

  2. Wil ik ook naar toe; als je er een datum bijzet, weten we hoe actueel je verhaal is….

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!