Memphis dag 1- de reis-ernaartoe

Hallo lieve schat,

Gisteren bij het afscheid was ik wel wat verdrietig want alhoewel ik het wel geweldig vind om naar Memphis te gaan is het natuurlijk niet leuk om afscheid van jou te moeten nemen. Gelukkig weet ik dat er een heleboel mensen om je heen zijn zodat je niet alleen bent.

Reis

Vrijwel meteen ben ik maar doorgegaan naar mijn vliegtuig om daar het vliegtuig in te gaan. Het blijkt dat er bij het vliegtuig nog een veiligheidscontrole plaats vindt. Het papier waar mijn aankomst en terugkomst op heb staan moest ik ook laten zien, dit zat dus niet bij de papieren die ik in mijn halstasje had zitten. Het is goedgekomen. Nadat ik door het hek was ben ik gewoon maar een beetje heen en weer gaan lopen totdat het tijd was om het vliegtuig in te gaan. Toen het eindelijk zo ver was bleek dat ik nog te laat was ook. De passagiers werden afgeroepen bij tientallen. Eerst een tot en met twintig en daarna twintig tot veertig. Ik werd wakker op het moment dat de nummers zestig tot en met tachtig werden afgeroepen. Ik had nummer 32.

De negen uur durende vlucht naar Memphis is lang. Gelukkig komen de stewardessen om de zoveel tijd met water en met eten. Ik heb nog nooit zoveel water gedronken als in die negen uur. Twee keer kwamen ze langs met eten . Het was niet bijster lekker. In het vliegtuig zat ik naast een man uit India, een IT (computer) expert. Ik heb niet echt veel met hem gepraat maar hij wel goed advies toen ik een formulier moest invullen voor de Amerikaanse Douane,

Douane

’ Kruis overall maar nee aan, dan krijg je ook geen problemen. ‘ Zijn advies heb ik maar opgevolgd en naar later bleek had hij gelijk. Toen het uiteindelijk tijd was om het vliegtuig te verlaten was ik echt blij. Het is niet echt prettig om negen uur in een kleine stoel terwijl je moeilijk je benen kwijt kan. Dit was echt voor mij het spannendste moment, de douane. Ik was nerveus. Waarom? De angst dat er iets mis gaat? De Doane was een man van ergens midden twintig en eigenlijk niet iemand om extra bang voor te zijn. Toch was ik zenuwachtig. Dat was ook te merken aan mijn vingerafdruk die ik bij de beambte moest achterlaten. Eerst een linkerwijsvinger daarna een rechter gevolgd door een digitale gezichtsfoto. Dan ben je er nog niet, de bagage moet eerst nog door de scanner en natuurlijk schoenen uit, jas uit en mobile ook door de scanner.

Amerika, we zijn binnen.

Wachten op de kofferNu de koffers nog, die zijn op het vliegveld van Memphis teug te vinden in een heel andere hal dan waar de douane is. Het is een kleine vijf minuten lopen plus de vijf minuten die je nodig heb om überhaupt uit te vinden waar die hal is. De koffers zijn nu snel gevonden en Richard komt al aangelopen. De taxi naar het hotel kost 29 Dollar. De kamer ziet er goed uit. De deur gaat open en het eerste wat opvalt is het tweepersoons bed met daarachter de badkamer met bad! Er staat een muurtje tussen het bedgedeelte en de ‘woon’ kamer. Een trapje af en dan ben je in de woonkamer. Er staat geen derde bed maar de bank blijkt uitklapbaar. Verder heeft de kamer nog een eigen keukentje en twee televisies, één in de woonkamer en één in het slaapgedeelte. Drieëntwintig zenders met informatie van nieuwszenders CNN, familiezenders tot een met een special science fiction kanaal. Die avond hebben we een beetje rondgelopen in de buurt van het Hotel. We zitten midden in het muzikale hart met Beale street. De straat waar een heleboel clubs zitten. Zo is er de club van B.B King. Deze was iets te druk. We zijn die avond uiteindelijk uitgekomen bij EP club en hebben daar wat gegeten. Verder hebben we gekeken bij een shopping mall ‘Peabody’. We hebben daar al de nodige Elvis dingen gezien. Je ontsnapt niet aan Elvis hier in Memphis. Ontsnappen in ieder geval niet aan zijn afbeeldingen die is bijna overall te vinden. Het vreemde is dat ik nog nergens zijn liedjes heb gehoord in geen enkele muziekgelegenheid. Na het eten zijn we weer naar het hotel gegaan, het was toen tien uur Memphis tijd. Vijf uur in de nacht Nederlandse tijd. Ik ben dus bijna vierentwintig uur op geweest. Kan je begrijpen dat ik goed geslapen heb?

Wat vind je van dit verhaal? Laat het me weten!